רילוקיישן- מעבר מגורים למדינה אחרת. ההגדרה המילנית של המושג רילוקיישן גורס שהכוונה היא להעתק מגורים(שינוי מיקום מגורים) לתקופה ארוכה או מגורי קבע. אני באופן אישי לא הצלחתי להבין מה ההבדל בין המושג הזה לבין המושג עלייה (במובן של עולה חדש), אבל בסדר. אני מניח שכאשר מדברים על רילוקיישן, לא מתכוונים ליהודים שעוברים למדינת היהודים כדי להרגיש שייכים, אלא מדובר יותר בשיקולים עיסקיים, כמו שאנחנו למדנו להכיר את המושג הזה מעולם ההי טק.
אם נסתכל על נתוני הכניסות להגדרות בויקיפדיה, נוכל לראות שבעשר שנים האחרונות חלה עלייה אדירה במספר הכניסות למושג רילוקיישן. אם עד שנת אלפיים ואחד בערך, רק אנשים בודדים בכל שבוע התעניינו במהות המושג רילוקיישן בגוגל, אנחנו נוכל לראות שבעשר או אולי שמונה שנים אחרונות, יש אלפי חיפושים בחודש של המילה רילוקיישן. נכון שלא הכל חיפושים ספציפיים של המילה הזו בלבד, אלא חיפושים כלולים וקשורים, אבל בכל זאת, אלפי חיפושים הקשורים לתחום.
אני מאוד מאמין בדרך הזו של בדיקת התעניינות במנוע החיפוש של גוגל, ניתן לקבל נתונים מדויקים מאוד על מה מעניין אנשים. לפי מה שרואים בשנים האחרונות, כנראה שאנשים מתחילים להתעניין במהו רילוקיישן.
כולם בטח כבר שמעו את הסיפורים על החבר של החבר שעובד באמדוקס ומרוויח ארבעים אלף שקל בחודש כאשר התפקיד שלו הוא לנסוע לפגישות בחו"ל נטו. אם לא שמעתם עדיין, אז עכשיו קראתם כבר. אני מעולם לא פגשתי מישהו כזה ולא בטוח שהעבודה הזו היא ממש להיט, אבל כאשר כולם בעד, אין מה לעשות. זה החלום הישראלי: הרבה כסף וטיסות לחו"ל.
בשנים האלו נולד במקביל המושג רילוקיישן שגם הוא כנראה חלומם הרטוב של עובדי היי טק מתוסכלים שכבר התעייפו מפתח תקווה. הרעיון הוא לבצע רילוקיישן למקום אחר בעולם שבו לחברה שאתם עובדים בה יש סניף. לעבור לסניף הזה, עדיף מקום אקזוטי כל שהוא לשנה או שנתיים כאשר נהנים מכל העולמות והחברה מממנת את כל המעבר וכל ההוצאות של רילוקיישן, בהחלט נשמע לא רע. עכשיו רק נשאר למצוא עבודה בהיי טק בתפקיד בכיר ולעשות רילוקיישן.